Buna ziua.
Am fost angajat pe o pozitie de internship la o companie cu un contract pe perioada determinata de 1 an. Contractul se putea prelungi in conditiile in care urmam cursuri de master a.i. sa indepinesc conditiile de internship.
Eu nu m-am inscris la master, contractul a expirat in Iunie 2025, totusi am continuat sa fiu platit de companie care nu m-a notificat ca contractul a expirat.
In luna Octombrie 2025 am fost notificat de companie ca nu mai putem cotinua colaborarea pentru ca nu mai indeplinesc conditiile de internship a.i. sa pot activa pe un contract prelungit.
Compania mi-a dat sa semnez un acord de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor.
As vrea sa stiu daca in urma semnarii acestui acord mai pot beneficia de indemnizatie de somaj, conform legii.
Daca nu beneficiez de somaj ce alta forma de incheiere a raporturilor de munca s-ar impune, a.i. sa pot primi indemnizatie de somaj,
Intelefg ca cererea de somaj se poate depune in max 60 de zile de la incetareea de drept a contractului, Daca contractul e incetat de drept din Iunie, probabil ca cele 60 de zile au expirat. Daca semnez cererea de incetare, practic cred ca e nula. Deci mai exista vreo posibilitate sa primesc somaj?
Ccc - somaj
bea_foris
Buna ziua! Am lucrat cu A.I., neplatind asigurarea pentru somaj. Dupa nasterea primului copil, am inchis A.I., si imediat am si ramas insarcinata cu al doilea ... (vezi toată discuția)