avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea a detinut ceva terenuri forestiere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea a detinut ceva terenuri forestiere suprafata ...

Buna ziua,

Bunica mea a detinut ceva terenuri forestiere suprafata nu este mare undeva la 1h si ceva ,preluate de stat pe vremea comunismului, in 2005 una din ficele ei, (matusa mea- sora mamei ) a facut o cerere de retrocedare ca si mostenitoare a bunicii. in prima faza i sa retrocedat prin Pv de punere in posesie terenul pe vechea locatia unde detinut bunica terenul( doar o parte din suprafata- restul a fost retrocedat in alt sat fiid in proximitatea ficei matusii mele) asta se intampla in anul 2005. Pana acum cateva zile nu am stiut de existenta unui alt Pv de punere in posesesie pe numele sotului matusii mele, prin acest pv aceeasi suprafata era retrocedata catre fiica ce adepus cererea prin titlu de proprietate emis in anul 2022, la un an dupa ce mama s-a dus in ceruri.
Am incercat sa obtin toate documentele de la primarie si spun ca eu nu am drept pt ca nu sunt mostenitor al bunicii mele.
Pana acum m ca si documente :
- act proprietate starbunic( bunica a fost singura la parinti)
-Pv de punere in posesie in in care este trecuta sora mamei de area titlu de proprietate si inca o sora, acest Pv a fost anulat in 2023 prin hotarare de consiliu de fond funciar locala. Tot in acest Pv aparea ca vecin al terenului detinut de bunica sotul matusii mele,
- Pv de punere in posesei pe numele sotului sorei mamei in baza caruia i s-a emis surorii mamei titlu de proprietate ca mostenitoare a bunicii.
Precizez ca mama a sustinut impartirea in moda corect la toate cele 5 fiice ale bunici, in viata mai este doar matusa care este proprietara pe terenul retrocedat si care spune ca doreste sa ne vanda mostenirea cuvenita dupa bunul plac. Matusa este soacra primarului.
Ma intereseza in mod expres ca nu ete corect ce au facut.
Raspunsul primarie a fost:
-Acum 2 zile imi puneau la dispozitie pv din 2005 - anulat , ulterior am aflat
-dupa ce am aflat am cerut explicatii, au zis ca nu poate sa imi de documente ca nu sunt mostenitor direct al bunicii.
-astazi am discutat din nou cu primarul si a zis ca nu poate sa imi puna la dispozitie dosarul de retrocedare pentru ca incalca CDPR-ul.
- spun ca rertrocedarea a fost facuta in baza legilor si a deciziei CCR din 2017 privind retrocedarea si prin urmare cel mai bine si simplu este sa cumpar la notar dreptul cuvenit mamei mele.
Nu a existat taxa de succesiune a bunicii.
Ce este de facut? Cum pot anula acel titlu de proprietate sau macar daca pot fi trecute toate cele 5 mostenitoare (fiice ale bunicii) pe acel document
Multumesc pentru sfaturi si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:20, 9 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunile sunt obligatorii. Nu știu dacă după ce obțineți certificatele de moștenitor veți rezolva ceva ( legea fondului funciar e din 91, punerea în posesie s-a făcut în 2005..., a trecut multă vreme și actele s-au adunat), însă e sigur că fără succesiune nu rezolvați nimic.. Primul pas ar fi să consultați un avocat căruia să-i spuneți povestea și să-i arătați TOATE documentele. Încă ceva: evaluați efortul și resursele și comparați-le cu valoarea parcelelor de pădure
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pamant arabil gheomat gheomat Buna seara, Bunicul meu, decedat in 2004 lasa mostenire un titlu de proprietate pe o suprafata de teren arabil(el fiind unic proprietar). Bunicul avand trei ... (vezi toată discuția)