avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema canalizare vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema canalizare vecin

Problema canalizare vecin!

Bună seara, mă confrunt cu o problemă legată de o canalizare, de curând am cumpărat o casă de tip duplex cu intrări/utilități separate, în urma renovării am constat împreună cu meseriașii ca nu este racoradata la rețeaua de canalizare publică existenta , fiind racoradata la o fosa septica betonată în spatele casei eu trebuind să mă racordez la rețeaua publică cum prevede legea.
Problema este, după ce m-am racordat la rețeaua publică apa menajeră continua să se deverseze în acea fosă, întrebându-mă cum este posibil, până am luat legătura cu proprietarul care este perete în perete cu mine, recunoscând după multe insistari și sesizări ca instalația de scurgere spre acea fosă au fost făcute la comun.
Menționez ca vecinul nu mai locuiește acolo de aproximativ 20 ani din auzite ca ar fi plecat din țară, doar ca a închiriat spațiul de la parterul casei unui agent economic, fiind un magazin alimentar în prezent, iar apa uzată care vine dinspre magazin se deversează la mine în fosa, pe terenul meu, eu vreau să astup aceata fosa iar vecinul nu vrea să înțeleagă să se lege și el
La rețeaua publică.
Am făcut mai multe demersuri, sesizare la garda de mediu, garda de mediu a trimis seziarea către primărie, primăria către compania apa, apoi compania apa a făcut verificări pe teren , constatând ca nu este racordat la canalizare, el figurând ca este legat la canalizare, așa cum figuram și eu când am cumpărat, pe facturi plăteam și canal dar nu eram racordat. Într-un final am vorbit cu viceprimarul într-o ședință, spunându-mi ca ei nu pot să-l someze să se lege la canalizare nefiind în țară, să astup și să pun un dop pe țeavă.
Așa am fost plimbat 3 luni între garda de mediu și primărie, nimeni neavând ce face.
Poate vede cineva mesajul meu și mă poate informa/ajuta ce să fac în această situație. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Paul Rotar , utilizator 20:34, 9 Octombrie 2025
Trebuie informat și tras la răspundere proprietarul. Chiriașul nu are voie să modifice instalația, dvs și mai puțin, și tot așa. Chiar dacă dvs vreți să transformați problema într-una publică, ea e tot privată. Vă trebuie un avocat iscusit
Bună seara. Mulțumesc pentru răspuns.
Eu nu am ce să modific la instalație, în fosa văd doar o țeavă groasă care iese de la limita proprietății, eu am anulat în partea mea toată instalația veche, renovând cu altă nouă, cu cămin și gură de vizitare.
Chiriașul nici el nu are acces, decât doar în camera de la stradă unde își desfășoară activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare tuturor . niste vecini si-au tras canalizarea din casa ... Cristy_vvicol@yahoo.com Cristy_vvicol@yahoo.com Salutare tuturor . Niste vecini si-au tras canalizarea din casa in șanțul care trece prin fata casei mele ,șanțul nu are teava de canalizare , are rol de ... (vezi toată discuția)
Deversara apelor menajere pe proprietatea vecinului fight_for_justice fight_for_justice Ca urmare a realizării unor lucrări de amenajere in curtea din spatele casei, am descoperit la cca. 15 cm adancime tuburile de beton prin care vecinul isi ... (vezi toată discuția)
Locatar care se opuna conectarii la reteaua de canalizare Dyppie Dyppie Buna ziua, Cartierul rezidential in care locuiesc este format din duplexuri. Cele doua apartamente ale fiecarui duplex au canalizare comuna ce se varsa in ... (vezi toată discuția)