Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depășește 20 de ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii care nu depășește un an sau amenda.
În cazul infracțiunilor continue termenul curge de la data încetării acțiunii sau inacțiunii.
Termenul de prescripție pentru fapta de trafic de droguri de risc, în forma sa continuă, este de 8 ani, conform Codului Penal, întrucât legea prevede pentru această infracțiune o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani.
Copil adoptat
BadeaFelicia
Bună seara, am și eu o întrebare... Ca și copil înfiat care imi sunt drepturile? După cat timp se prescriu faptele de violenta și sechestru din partea ... (vezi toată discuția)