avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat in 2008, in 2021 am dat declaratie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat in 2008, in 2021 am dat declaratie ...

Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2008, in 2021 am dat declaratie ca renunt la mostenire, fiind unic mostenitor.Se mai poate anula declaratia? Copilul meu poate intra la drept?
Cel mai recent răspuns: Marius ANDREI , Avocat 14:15, 13 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

De principiu, declarația dvs. de renunțare este lipsită de efecte juridice, întrucât a fost formulată după expirarea termenului legal de 1 an de la data deschiderii moștenirii (decesul tatălui dvs.).

Fiul dvs. nu are vocație succesorală la moștenirea bunicului, întrucât dreptul de reprezentare nu operează în cazul decăderii din dreptul de opțiune succesorală.

Cu stimă,
Marius ANDREI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,daca eu am renuntat la mostenire dupa tatal meu,nefiind dezbatuta mostenirea dupa bunica,mama lui care a murit inaintea lui,la mostenirea bunicii mai ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat... Tanyia Tanyia Buna ziua, sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat în martie 2o25.Eu m - am adresat unui notar pentru a ... (vezi toată discuția)
Mostenire raliro raliro Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in urmatoarea problema : Sunt unul din mostenitorii bunicii mele (mama tatalui meu, care a ... (vezi toată discuția)