Bună seara. Am următoarea speta: in salariul lunar am avut inclusa o zi de concediu care a fost calculata din valoarea bruta a salariului, fără a include si bonusurile lunare menționate pe fluturasi pe perioada măsurata. Răspunsul de la HR a fost ca nu le-a inclus in calcul, ca nu au caracter permanent. Totuși, bonusurile au fost supuse taxelor si impozitarii si au f0st existentente pe toate perioada măsurata si in acest caz este legala si corecta interpretarea HR-ului? Mulțumesc
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Concediu de odihna
adimanea
Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate ... (vezi toată discuția)