avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate cu zile libere) si o suma de bani fixa platita pentru lucrul in zilele de sambata si duminica. Va mentionez ca aceste sume au fost platite permanent in ultimul an. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 14:02, 8 Februarie 2018
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....
Va multumesc pentru raspuns, insa as vrea sa stiu daca sporul de noapte si celelalte venituri mentionate mai sus se incadreaza in sporurile cu caracter permanent. Multumesc
Caracterul permanent este dat de perioada de acordare... daca acel spor se acorda lunar si nu ocazional. atunci va intra in calculul indemnizatiei de CO.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu adih adih Buna ziua. Daca din 12 luni, 11 se lucreaza in ture, adica este calculat spor pentru orele de noapte si spor pentru orele de sambata si duminica, atunci ... (vezi toată discuția)
calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)
Pontaj si plata c.o in zilele de sambata ataela1 ataela1 Am angajati cu CIM cu timp partial de lucru (4 ORE/ZI) care lucreaza de marti pana sambata inclusiv,avand liber duminica si luni. Daca solicita ... (vezi toată discuția)