avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mod de obtinere a unor documente utile pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mod de obtinere a unor documente utile pentru recalcularea pensiei prin actiune judiciara

Buna ziua !

Sper sa ma puteti ajuta cu unele informatii privitoare la obtinerea unor documente utile pentru recalcularea pensiei prin actiune judiciara.
Momentan dispun de de Decizia de pensionare, copie carte de munca si stagiu de cotizare.
- As dori sa obtin de la Casa de Pensii care mi-a emis Stagiul de cotizare si anexele sau desfasuratorul acestuia, din care sa reiese exact cat si cand s-a platit de catre angajator sumele cuvenite. Am auzit ca, e regula, se refuza emiterea unor astfel de documente, in baza faptului ca nu s-ar dispune de formulare tip pentru aceasta. In baza carui temei legal imi pot intemeia solicitarea acestora la Casa de Pensii ?
- Deasemenea, as dori sa obtin desfasuratorul si grila de calcul care a stat la baza calcului pensiei mentionata pe Decizia de pensionare, emisa de Directia de Munca si Protectie Sociala. La fel, as putea sa-mi spuneti pe ce temei legal sa-mi intemeiez solicitarea acestuia la Diectia de Munca si Protectie Sociala care mi-a emis Decizia de pensionare ?
- Mentionez totodata ca, Casa de Pensii Gorj mi-a emis CErtyificatul privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii (certificat care am ionteles ca trebuia sa-mi fie trimis in fiecare an) o singura data, in anul 2004. Eu m-am pensionat abia in luna noiembrie 2009. Mi-ati putea spune pe ce temei legal imi pot intemeia solicitarea la Casa de Pensii Gorj a unui astfel de Certificat ?
Multumesc pentru un raspuns edificator.

Cel mai recent răspuns: culcerruxandra , utilizator 17:22, 16 Februarie 2010
Interventie moderator

Va rog sa nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori precum si sa va editati mesajul in sensul stergerii denumirii casei de pensii. Cititi, va rog, Regulamentul de postare.
Multumesc!

Gabriela Pintea
Stimata d-na Gabriela Pintea,
Va multumesc pentru atentie si interventie, intr-adevar am gresit mentionand numele casei de pensii, voi fi mai atenta in continuare. Cat despre repetarea mesajului, intr-adevar am revenit cu o intrebare de principiu, dar in cu totul alt context; nefiind jurist de profesie, am considerat ca in mesajul de mai sus nu am folosit termenii corespunzatori pentru a ma face inteleasa.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie grupa i urmas rubianacirstea rubianacirstea Buna ziua, Va scriu in numele mamei mele, pensionar benefiaciar al unei pensii de urmas. Tatal meu a fost incadrat in munca la grupa I timp de 34 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Sistarea pensiei partial anticipata lenache lenache Buna ziua! Am si eu o mare problama si rog sa ma ajute cineva! Mama mea a btinut pensia de urmas dupa decesul tatalui meu dar decizia a venit in februarie ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare anticipata simion prundar simion prundar Buna seara! Va rugam sa ne lamuriti cu privire la conditiile de acordare a pensiei anticipate (sau partial anticipate, daca formula se aplica) pentru ... (vezi toată discuția)