Buna seara!va rog mult cine mă poate ajuta cu niste răspunsuri;sunt in divorț unde prima ședință va fi in februarie și ulterior, eu am băgat ordonanța președințială pensie întreținere minorii unde sa stabilit procentul care trebuie sa îl plătească.Fica cea mare împlinește 18 peste o săptămână și acolo pe comunicarea hotărâre civilă scrie că pârâtul este obligat să achite pensie întreținere până la soluționarea definitivă a dosarului sau panq la împlinirea vârstei de 18 ani .Va rog sa îmi spuneți ce trebuie făcut ,multumesc
La multi ani, fiicei dvs! Dacă fiica împlinește 18 ani, pensia se oprește automat dar dacă ea continuă studiile, poate solicita prelungirea pensiei de întreținere până la terminarea acestora, dar nu peste 26 ani. Depuneți cerere la instanța care a dispus pensia, cu dovada școlii.
Da fica mea este in continuare la școala ,dar având proces de divorț băgat de tatăl și procesul de pensie deschis de mine unde sau amânat amândouă procese pentru la anul , ulterior nu mă înțelegeam de loc cu tatăl in privința banilor pt copii am băgat ordonanța președințială unde sa stabilit procentul pt fiecare copil .
Dacă nu plătește pensie, cereți doar pensia cuvenită de la data introducerii la instanță a cererii de pensie și până la data împlinirii a 18 ani. După ce este majoră, aceasta are acțiune directă împotriva tatălui dacă se află în continuarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 ani.
Pensia alimentara
SamTea
buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)