avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc sa imi infiintez un PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc sa imi infiintez un PFA

Buna ziua, doresc sa imi infintez un PFA pentru a exercita urmatoarele activitati: CAEN 4619, 7420, 7311. Am o poprire pe persoana fizica, daca deschid PFA va fi transmisa poprirea pe contul PFA-ului daca declar patrimoniu de afectiune separat la inregistrare?, de asemenea, ce implica declararea unui patrimoniu de afectiune? trebuie sa detin bunuri pe persoana fizica sau la ce se refera?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:26, 13 Octombrie 2025
Patrimoniul de afectare este o diviziune a patrimoniului general al unei persoane (fizice sau juridice), care cuprinde bunurile destinate desfășurării unei profesii autorizate.

art. 2324 alin.4 C.civ. : „Bunurile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului afectate exercitiului unei profesii autorizate de lege pot fi urmarite numai de creditorii ale caror creante s-au nascut in legatura cu profesia respectiva. Acesti creditori nu vor putea urmari celelalte bunuri ale debitorului.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Cum constituim patrimoniu profesional? in ce masura mai raspundem ulterior pentru actele si faptele profesionale si cu patrimoniul personal AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, va transmit in continuare si textul art. 33 din noul cod civil pe care v-as ruga sa ma ajutati sa il interpretam, in sensul de a afla daca asa ... (vezi toată discuția)
Ref pfa dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune ... (vezi toată discuția)