avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea l-a ajutat cu o suma de bani pe fratele meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea l-a ajutat cu o suma de bani pe fratele meu ...

Bună ziua mama mea a a ajutat cu suma de bani pe fratele meu la cumpărarea unui apartament. La vremea respectivă au făcut un contract de donație cu sarcina unde fratele meu se obliga sa aibă grijă de dumneaiei pe tot parcursul vieții și după sa îi facă cele de trebuință la înmormântare.Acum el a decedat și a rămas fiica lui care nu vrea să se ocupe de mama și a spus că după vânzarea mașini îi va restitui suma.Mama a fost la notar însoțită de avocat unde sa încheiat o convenție că până pe 31 aprilie 2026 va restitui suma. Și a fost trecută această datorie pe certificatul de moștenitor.Intrebarea mea este poate să vândă apartamentul sau mașina fără să plătească aceasta datori.Daca da atunci ce putem face cu aceasta convenție.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Streams , utilizator 07:34, 14 Octombrie 2025

GMYN a scris:

La vremea respectivă au făcut un contract de donație cu sarcina

Apartamentul deja este al fratelui si a intrat in masa succesorala.
Daca mama nu revoca urgent donatia dovedind ca nepoata nu se achita de sarcini, nepoata cu ce mostenitori mai sunt, poate vinde tot si mama ramane si fara locuinta pana la sfarsitul vietii.
Doar daca nu exista acolo vreo notificare ca apartamentul intra in posesia fratelui dupa decesul mamei.
Consultati-va azi cu un avocat, cu toate actele pe masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Impartire casa parinteasca crin28 crin28 Situatie: In casa parinteasca s-au nascut frate si sora. Fratele intretine mama, iar sora, in prezent, e plecata in strainatate (de 5 ani). Casa a fost pe ... (vezi toată discuția)
Pot cere anularea donatiei? vidoqc vidoqc Parintii mei mi-au donat in 2007 un apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie, beci (2 incaperi fara pardoseala) si 1/3 din partile de uz comun ale unui ... (vezi toată discuția)