Situația de fapt:
În data de 03.10.2025, între orele 20:50 – 22:30, la punctul de lucru al firmei ..........SRL, situat în Sectorul 3, București, am fost victima unui comportament abuziv și violent din partea doamnei ...... angajatorul meu.
Aceasta a venit foarte nervoasă în urma unei amenzi primite, a început să țipe și să urle la mine, numindu-mă în repetate rânduri „proastă”, a lovit cu pumnii în masă, iar apoi a pus mâna pe mine pentru a mă împinge afară din incintă precizand ca au fost 3 colege de fata si o camera de supraveghere cat video si audio.
Incidentul a fost observat de 2 colege dintre care a intervenit colega și i-a spus că exagerează.
Astfel de comportamente — jigniri, umilințe, presiuni și amenințări — au fost repetate timp de aproximativ 8 luni, creând un mediu de lucru ostil și stresant.
Chiar daca ziua de vineri 03.10.2025 a fost prea exagerata fata de alte perioade.
Menționez că sufăr de boala Takayasu, iar stresul prelungit cauzat de aceste fapte mi-a afectat sanatatea . acest loc ma ajuta cu tratamentele mele
De asemenea, în cadrul firmei am fost nevoită să lucrez peste program, în ture de 11:30 – 23:00, în regim 4 zile lucrate / 3 zile libere, ajungând uneori la 34–37 de ore de muncă în 2 zile, fără a fi plătite orele suplimentare, contrar prevederilor Codului Muncii.
in plus de acest lucru . am contractat si un avocat sa pot merge mai departe incat am fost sfatuita sa depun plangere si la politie pentru Abuz de functie , injurii , imbranceli si jigniri .
Solicit:
1. Verificarea modului în care ...... SRL respectă prevederile Codului Muncii privind:
timpul de lucru și plata orelor suplimentare;
demnitatea în muncă și protecția salariaților.
2. Verificarea comportamentului doamnei Irina Mihaila față de angajați și luarea măsurilor legale, potrivit Legii nr. 167/2020 privind hărțuirea morală la locul de muncă.
3. Să fiu informată în scris cu privire la rezultatul verificărilor și măsurile dispuse.
Inca un lucru de mentionat faptul ca tot Doamna .......mi a spus sa plec si mi e cat si colegei printr o demisia fortata. Doamna ameninta ca Ne trimite acasa referate pentru lipsa urmatoarelor zile la locul de munca. ceea ce doreste o demisie fortata!
Va multumesc pentru sprijinul acordat!
cum pot priceda cand ma vad cu doamna pt a semna demisiile. pe langa acest lucru am mesaj ca i am cerut sa stau in preaviz si nu mi a raspuns nici pana in ziua de azi.. si tot doamna trimite acasa referate ca nu am fost prezente. toata intamplarea a avut lic de fata cu 3 colegi de munca si camera de supraveghere. plus cu orele state muult peste program. Va rog sa ma ajutati
=====
editat date personale
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
13:13, 14 Octombrie 2025