avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Restabilire in tara dupa 30 de ani in UK
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Restabilire in tara dupa 30 de ani in UK

Buna ziua,

Planuiesc sa ma restabilesc in Romania dupa 30 de ani in UK si traind din economii pana ajung la pensie - deci nu as fi salarizat. Plus niciodata nu am lucrat acasa, afara de o casa mostenita recent nu am deloc "amprenta" fiscala - am plecat ca student.

Dar... cu toate ca am citit tot ce am gasit despre restabilire, este absolut neclara situatia urmatoare: ce se intampla daca imi aduc fonduri in conturi din Romania, inca avand investitii si conturi in UK (mai tarziu, si pensie).

Este imposibil sa 'dovedesc' provenienta fiecarei lire sterline pe parcursul a 30 de ani, pot sa produc extrase de cont etc. numai pe ultimele 6 ani si istoria impozitarii de la HMRC care arata ca nu datorez nimic.

Deci peste tot unde se mentioneaza ca trebuie sa arat la ANAF "provenienta" fondurilor suna absurd in practica - cu toate ca sunt numai salarii, castiguri din investitii, dobanzi deci absolut simplu si curat. Pot sa furnizez istoria tranzactiilor pe 6 ani, istoria impozitarilor de catre HMRC, si atat. Dupa care, daca devin rezident fiscal in Romania dupa ce ma mut si petrec mai mult de 183 de zile pe an acolo... pot sa fac declaratiile de rigoare.

Daca, luandu-ma dupa toate povestile horror cu ANAF, ei blocheaza conturile pentru ca nu au 'dovada' completa la fiecare banut care a aparut din neant din punctul lor de vedere pentru ca revin in tara dupa 30 de ani de viata petrecuta altundeva?

Multumesc in avans pentru orice parere/informatie - pentru ca este o situatie foarte obisnuita cu multi care se intorc in tara, dar totusi absolut toate descrierile sunt nebuloase.

Alte discuții în legătură

Restabilire in romania dupa 30 de ani in uk Puzzle Puzzle Buna ziua, (In paranteza, intrebarea a fost pusa automat in forumul acesta si nu stiu cum sa modific sa mut la fiscalitate?) Planuiesc sa ma restabilesc ... (vezi toată discuția)
Contributii catre cas romania in urma obtinerii de venituri din dividende... aristarc091 aristarc091 Buna ziua.Locuiesc si lucrez in UK din 2002.In toti acesti ani banii pe care i-am economisit i-am investit toti in Romania(acum regret ca am facut asta) in 3 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucram din 2019 în regatul unit, suntem necăsătoriți, ... Remussssss Remussssss Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu ... (vezi toată discuția)