avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii catre CAS Romania in urma obtinerii de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii catre CAS Romania in urma obtinerii de venituri din dividende...

Buna ziua.Locuiesc si lucrez in UK din 2002.In toti acesti ani banii pe care i-am economisit i-am investit toti in Romania(acum regret ca am facut asta) in 3 directii:imobiliare,actiuni la BVB si fonduri mutuale.Datorita faptului ca am avut venituri reprezentate de dividende la diferite companii romanesti ANAF-ul mi-a trimis instiintare ca as avea de plata pentru anii 2010,2011 o anumita suma de bani catre CAS.Intrebarea mea este:daca platesc legal taxe in Marea Britanie(aici se numesc National Insurance Contributions) nu ar trebui sa nu mai platesc in Romania?Este sau nu este Romania semnatara tratatului de evitare a dublei impuneri ca membra a UE?Deja mi-au pus proprire pe 2 conturi in lei pe care le am in Romania si ma ved in situatia de a merge in instanta pentru a-mi apara drepturile.Exista vreo cale legala sa evit toata aceasta tevatura?Multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 21:44, 24 Aprilie 2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pers. juridica straina - scutita de impozit dividende? Irina03 Irina03 Buna ziua, din cauza modificarilor aduse codului fiscal, as vrea sa ma asigur daca firma mai este scutita de plata impozitul pe dividende, ca si pana ... (vezi toată discuția)
veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)