avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Colega mea trebuie sa și depună dosarul de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Colega mea trebuie sa și depună dosarul de pensie ...

Bună ziua!
Colega mea trebuie sa și depună dosarul de pensie la limita de vârstă. I s a spus ca trebuie sa su depună demisia. În cadrul societății la ieșirea la pensie se acorda 3 salarii . Mai poate beneficia de acești bani când va primi decizia de pensionare? I s a transmis la serviciu ca nu mai poate beneficia de ei .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:40, 15 Octombrie 2025
Ne postati prevederea referitoare la acordarea acelor salarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce trebuie sa-si depuna demisia ? Demisia nu poate fi impusa de angajator, este un act de vointa personala.
Georgetaanestigeta@yahoo.com a scris:

I s a transmis la serviciu ca nu mai poate beneficia de ei .

A depus deja demisia, i s-a încheiat contractul de muncă? Eu așa înțeleg din ce am citat. Poate înțeleg greșit.
A fost sa se intereseze pentru depunerea dosarului de pensie și I s a spus ca trebuie sa prezinte documentul care dovedește ca nu mai muncește în momentul când va depune dosarul. Problema este ca dacă și depune demisia nu mai poate beneficia de salariile care se acorda la pensionare in unitatea noastră. Deci ea trebuie pe 11 Noiembrie sa și depună dosarul de pensie și demisia. Cei de la casa da pensii spun ca asta e legea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie pentru limita de varsta pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi continuarea activităţii, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

2. Printre actele care se solicita se numara si adeverință eliberată de angajator/angajatori din care să rezulte că nu a optat pentru continuarea activității până la împlinirea vârstei de 70 ani, conform art. 46 alin. (2) din legea 360/2023, în original.

3. Nici nu trebuie sa-si dea demisia , intrucat la 11.11. c.i.m. va inceta de drept , conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o nelămurire şi aş dori să ma ajutaţi. am ... ildifree67 ildifree67 Bună ziua. Am o nelămurire şi aş dori să ma ajutaţi. Am un muncitor de întreţinere la şcoală care în februarie 2024 împlineşte vârsta standard de ... (vezi toată discuția)
Ce este gresit? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare ... (vezi toată discuția)