Daca am fost angajat că și soldat gradat profesionist in perioada 2024 - 2025,iar după un an mi-am dat demisia ,mia venit un rest de 60 de milioane de plata ,sunt obligat să o plătesc ,voi fi dat în judecată?
În cazul întreruperii înainte de termen a angajamentului și contractelor incheiate, soldații și gradații profesioniști sunt obligați să restituie Ministerului Apărării contravaloarea cheltuielilor efectuate pe timpul programului de instruire, calculată în condițiile legii aplicabile cadrelor militare în activitate.
Stabilirea răspunderii materiale în sarcina persoanelor obligate la restituirea cheltuielilor de întreținere și de instruire pe timpul școlarizării se efectuează prin grija comandanților/șefilor structurilor militare în care acestea sunt încadrate la data încetării raporturilor de serviciu, utilizând cuantumul cheltuielilor publicat în Buletinul Informativ al Armatei, potrivit prevederilor legale , actualizat la data încetării raporturilor de serviciu cu indicele total al prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică.