avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot refuza jobul după ce am semnat contractul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot refuza jobul după ce am semnat contractul?

Bună ziua! Am primit o ofertă de angajare, am acceptat-o, am semnat contractul de muncă și am făcut și fișa medicală dar încă nu am început efectiv activitatea. Între timp am primit o altă ofertă de muncă mai bună. Pot renunța la primul contract fără consecințe legale? Există vreo obligație să plătesc despăgubiri sau pot pur și simplu să anunț că nu mai doresc să încep?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 15 Octombrie 2025
Da, puteti depune o notificare de incetare in baza art, 31 alin.3 C,mun.

Art.31 (3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat andreea2286 andreea2286 Buna ziua. Am semnat un contract cu o firma, activitatea trebuind sa o incep peste o saptamana. Problema e ca intre timp am primit raspuns si de la alt ... (vezi toată discuția)
Demisie maruska maruska sint in perioada de proba la o firma,am contract de munca.as dori sa plec pentru ca angajatorul nu isi respecta sub nici o forma obligatiile din contrct ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)