Tatal mej dupa moartea mamei s.a recasatorit,noi cei doi copii ai lui nu figuran pe nicaieri ca fiind ai lui pentru ca nu a vrut de mici SA ne treaca ca fiind copii lui si drept urmare nu ii purtam numele,Desi am crescut cu el si se stie ca suntem copii lui,ce putem face SA revendicam mostenirea?se mai poate face ceva Sau totul va ramane pe mainile sotiri ce o are de 10,15 Ani dar care nu a Adus Nici un benefici la casa din contra a lasat o SA se darame si pe tata l.a bagat in pamant?
nu aveti ce mostenire sa revendicati ca tatal e viu. Chiar daca veti deveni copiii lui in acte, nu va garanteaza ca va ramane ceva.
Actionati-l in instanta pt stabilirea paternitatii.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pare ca tatal e decedat : “ … pe tata l-a bagat in pamant “ . Problema e ca NU sunteti , din punct de vedere legal , copiii lui . Cat a fost in viata , puteati sa cereti in instanta sa vi se recunoasca faptul ca va e tata . Acum … e tarziu … Din ce inteleg , nici mama dvs. nu i-a fost - legal - sotie , doar au convietuit impreuna . Nu-i suficient sa “ se stie “ ca va e tata , va fi avut el un motiv sa nu va recunoasca legal , cu toate ca v-a crescut . Exista , prin instanta , o modalitate legala sa va fie stabilita paternitatea , analizandu-se ADN-ul parintilor , fratilor decedatului., daca traiesc ( nu stiu daca asta ar fi realizabil , cata vreme nici mama dvs. nu mai e in viata ) , dar e un proces atat de complicat , care implica atat de multe si extrem de scumpe expertize , incat nu stiu daca mostenirea e suficient de valoroasa incat sa va merite . Deci , nu aveti ce revendica . Sotia isi mosteneste sotul in virtutea faptului ca i-a fost sotie legitima si i-a supravietuit . Nu are relevanta ca nu a contribuit la bunurile decedatului . De altfel , probabil nici dvs. , copiii crescuti de decedat , nu ati contribuit , nu-i asa ?
Speta
maria_ioana
Buna ziua,
Am si eu o situatie in familie de genul:
- bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. ... (vezi toată discuția)