avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Comision agentie imobiliara
Buna ziua! Poate ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie: Am semnat un contract de exclusivitate pt vanzare imobil cu o agentie imobiliara. Au gasit cumparator, dar am aflat ca pretul pe care mi l-au comunicat este mai mic decat ce e dispus cumparatorul sa plateasca. Vreau sa fac tranzactia, dar sa nu mai platesc comisionul agentiei deoarece nu mi-a reprezentat interesele. Ce ar trebui sa fac astfel incat sa ies din ctr cu agentia si sa am castig de cauza daca ei actioneaza in judecata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:36, 16 Octombrie 2025
Daca agentia si-a indeplinit obligatia contractuala de a va gasi un cumparator , si nu avea alte obligati trecute in contract , nu aveti cum sa nu-i platiti comisionul . Nu puteti dovedi ca acel cumparator era dispus sa plateasca mai mult , de altfel , agentia avea tot interesul sa se vanda la cel mai mare pret , cata vreme comisionul lor e procent din pretul de vanzare . Cu cat mai mare pretul , cu atat mai mare comisionul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract exclusivitate cu agentie imobiliara ancapaula ancapaula Am semnat un contract de exclusivitate cu o ag imobiliara pt vanzare imobil.Durata ctr e 2 luni. Au gasit cumparator, dar am aflat ca pretul pe care mi l-au ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar - cearta agent - vanzator dep82 dep82 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - impreuna cu sotia am inceput sa cautam un apartament in vederea cumpararii - pentru un anunt gasit am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)
Dacă nu sunt multumit de pretul pe care agentul imobiliar il ... Magda andrei Magda andrei Dacă nu sunt multumit de pretul pe care agentul imobiliar il obtine să-mi vândă apartamentul la cat timp după expirarea contractului de exclusivitate pot ... (vezi toată discuția)