avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divorțată de 6 ani (si cu o fetita de.13 ani) ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divorțată de 6 ani (si cu o fetita de.13 ani) si ...

Buna,
Sunt divorțată de 6ani ( si cu o fetita de.13 ani ) si in urma cu 2 ani m-am recăsătorit. Actualul sot are si el 2 copii din căsătoria anterioara, pt care plateste pensie alimenta - el fiind angajat cu minim pe econemie.
Împreună avem acum.inca un copil. Intrebare cat % ar trebui acum sa plătească pensie alimentara celor. 2 copii? Fetita mea cea mare intra si ea in intretinere? Mulțumesc
de intretinerea copilului dvs va ocupati dvs si tatal fetitei, sotul dvs se ocupa de intretinerea copiilor lui, 2 pe care ii are pana sa se casatoreasca cu dvs si unul din casatoria cu dvs. Pensia ce o plateste primilor nascuti va ramane aceeasi pt ca in acest caz, ca are 3 copii, creste procentul alocat pt intretinerea copiilor de la 1/3 din leafa, la 1/2 .
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2025
gi-jane2, moderator
Depinde cât plătea până acum celor 2 copii, fracție sau sumă fixă și cât reprezintă din venitul actual.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma divortului fostul sot achita pensie alimentara ... Ryma Ryma Buna ziua, In urma divortului fostul sot achita pensie alimentara pentru cei doi copii, cu dreptul acesta, in procent de 33% conform legislatiei in ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si reincredintare minor Greenfighter Greenfighter Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra pt a intreprinde niste masuri intr-o situatie dificila. Am fost casatorit si fosta sotie m-a parasit pt un alt ... (vezi toată discuția)