avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aplicare cod de bare pe produse
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aplicare cod de bare pe produse

stimati colegi,
am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la pachete de cate 500-600gr , eu pun pret la kg si vand magazinului produsul la pretul de 10 lei per kg, magazinul receptioneaza produsul la kg,
iar magazinul e obligat sa revanda tot la kg produsul, nu-l poate vinde la bucata , insa clientul care cumpara din magazin nimereste o bucata de 300gr, la casa el plateste echivalentul a 300gr raportat la pretul de 10 lei per kg , deci nu pacalesc clientul, insa intrebarea e , daca vine vre-un client si zice ca pachetul respectiv are 300 gr si nu 1kg?
e drept el a platit 300 gr, ar trebui sa demonstreze cu bonul, dara daca vine cu bucata de produs si nu mai are bonul, eu as putea avea vreo problema din punct de vedere cantitativ?
pana la urma eu vad lucrurile asa: vand la kg, clientul cumpara 300 gr , plateste echivalentul a 300gr dintr-un kg.
ideea e ca ma apuc sa tiparesc sute de coduri de bare pt vanzarea la kg si nu doresc sa am probleme in pioata.
sper ca m-am facut inteleasa , multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 16:14, 16 Februarie 2010
Nu sunt sigura ca am inteles foarte bine problema expusa de d-vs.... in tot cazul, daca produsul este vandut avand pe factura unitatea de masura "kg" iar pretul este aferent respectivei unitati de masura, receptia este acceptata, d-vs nu ar trebui sa aveti probleme. Dreptul de proprietate se transfera la client (respectiv - daca am inteles bine - magazinul) care va raspunde pentru ceea ce face.
da ati inteles insa unde in legislatie scrie asa ceva ca daca vand la kg, receptia e la kg si eu ma descarc de orice alta obligatie fata de consumatorul final
eu sunt producator , eu ambalez si etichetez produsul , deci pt vicii de fabricatie s-ar indrepta impotriva mea ca producator nu impotriva magazinului
si la vicii ar putea intra si aceste diferente de cantitate?
multumesc.
de asemeni magazinul raspunde pt ceea ce face dar daca eu vand produsul la kg , magazinul e obligat sa -l vanda tot la kg, nu poate sa taie mai multe bucati sa le reambaleze si sa le vanda la bucata.
Daca produsul a fost receptionat asa cum era stipulat in factura inseamna ca a trecut in proprietatea magazinului exact asa cum scrie in documente.
Mai departe....din moment ce exista o alta ambalare (diferita de cea a fabricantului) eu nu cred ca poate cineva sa considere viciu de fabricatie cantitatea din pachet.
Pentru "liniste" ati putea sa purtati o corespondenta cu magazinul prin care sa-i comunicati ca nu va asumati raspunderea pentru modalitatea in care ei comercializeaza catre consumator produsul X (....detalii despre problema d-vs) deoarece d-vs vindeti la kg iar ei accepta si platesc kg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod de bare pt produs vandut la bucata ContSters159316 ContSters159316 am un produs pe careil vand la bucata 500gr bucata si am cod de bare aferent . insa acelasi produs , cu cod bare /500gr pot sa-l vand si la kg - adica vor fi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu unitatile de masura ContSters61743 ContSters61743 buna ...am si eu o intrebare...daca am o factura de intrare marfa cu unitatea de masura sa spunem in metrii si eu o inregistrez in contabilitate in bucati(cu ... (vezi toată discuția)
Nir magazin second hand claudiaP claudiaP Buna ziua! Pentru un magazin second had m-am gandit sa fac niru-ul astfel: receptia in kg, apoi un proces verbal in care trec bucatile la pretul de ... (vezi toată discuția)