avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am angajat un constructor pentru repararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am angajat un constructor pentru repararea exteriorului casei. ...

Am angajat un constructor pentru repararea exteriorului casei.
Am platit schela, apoi avans si apoi treptat am dat bani pana la suma convenita initial.
Cand s-a vazut cu toti banii luati, si-a strans sculele si a plecat, lasandu-ma cu casa de jumatate terminata.
Am contract semnat, factura de la firma prestatoare de servicii si banii au fost trimisi prin transfer bancar.

Nu-mi fac ganduri ca mi-as putea recupera banii, dar as vrea sa fac ceva sa nu se mai friga si altii.
Exista vreun loc in Romania unde chiar merita facuta o sesizare/reclamatie/recenzie pentru servicii platite si ne-onorate?
Cel mai recent răspuns: oprisioan , utilizator 19:22, 17 Octombrie 2025
Daca ati platit toti banii si lucrarea nu este terminata (numai dupa receptia finala, o lucrare este finalizata) si aveti contract semnat, ati semnat un contract prost intocmit. Trebuia sa fixati termene de plata legat de stadiul de executie. Constructorul isi stabileste nivelul executiei legat de suma care se plateste la respectivul termen.
Notificati constructorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa definitiveze reparatia pana la data de ... (un termen rezonabil), urmand ca la expirarea termenului, sa deschideti actiune in instanta si sa cereti daune materiale si/ sau daune morale. Poate il sensibilizati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca o data, nu ma intereseaza sa il sensibilizez.
Scopul meu este sa ajut pe altii sa nu pateasca la fel - degeaba deschis actiune etc ca banii s-au dus.

Contractul a fost: eu te platesc, tu imi vopsesti casa. SI toata lumea mi-a spus ca trebe sa platesc schela, avans, materiale si apoi pe parcurs restul de bani.

Sa inteleg ca in Romania nu exista nici un fel de protectia consumatorului sau alta forma de a penaliza firmele ce iau bani pe servicii si nu le onoreaza?
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2025
oprisioan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor neserios sclippi sclippi Buna ziua tuturor! Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: Parintii mei au semnat un contract cu un constructor pentru ridicarea unei case si ... (vezi toată discuția)
Să prelungesc contractul cu constructorul sau să merg în instanță să cer daune? petre1981 petre1981 Bună dimineața! Doresc un sfat .Cum sa procedez? Marti 24.12.2019 exira contractul cu constructorul si nu a finalizat lucrarile. Consultanta a zis ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc p.fizica zdanut zdanut La 31 martie 2009 ( deoarece avem Asociatie de Proprietari pe bloc, constituită din martie 1999 ), am depus documentatie la primarie în Baza OUG nr.18/2009 ... (vezi toată discuția)