avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si fratele decedat suntem mostenitori. Mama a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si fratele decedat suntem mostenitori. Mama a facut act de ...

Eu si fratele decedat suntem mostenitori. Mama a facut act de donatie cu uzul fruct viager unui nepot de la frate acum 4 ani, fara sa stie ce a facut. Mentionez ca are 92 de ani si locuieste singura. Nepotul nui ofera nici un ajutor. Se poate ataca donatia? Dana ea are nevoie de bani si vinde casa, se anuleaza donatia?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:21, 17 Octombrie 2025
Buna ziua

1. mostenitori veti fi numai dupa decesul mamei. cat mama este inca in viata, nu mosteniti nimic
2. da, donatia poate fi revocata pentru ingratitudine
3. nu are cum sa vanda casa, pentru ca nu mai este proprietar. proprietar este acum nepotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de donatie poate fi anulat de un contract de v-c? alex_30 alex_30 Buna ziua. Daca o ruda a mamei a facut un act de donatie pe numele mamei, ruda respectiva poate sa anuleze actul respectiv si sa vanda proprietatea altcuiva ... (vezi toată discuția)
Am desbagubit un frate si acum vrea sa ma dea in judecata ContSters119694 ContSters119694 buna ziua ,dupa ce mama a fc succesiunea 2frati i-au cedat ei cota lor mamei,iar pe unul dintre frai l-am despagubit acum 4ani cu 50mil vechi,am chitanta la ... (vezi toată discuția)
Poate fi revocată donația unui imobil după decesul unuia dintre donatori? karmakay karmakay Buna ziua, As dori sa asflu drepturile de mostenitor al mamei mele pentru apartamentul in care locuieste tatal ei. Mentionez ca apartamentul a fost donat de ... (vezi toată discuția)