avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Restituirea bunului furat (Spania)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Restituirea bunului furat (Spania)

Salut, scuze că vin cu întrebări de genul, dar dacă am furat să zic așa un telefon dintr-o mașină în timpul unui scandal fiind beat telefonul având valoarea de 800-1000€ iphone 16 normal, dar după eu l am dat înapoi poliției se mai numește furt? O să fiu judecat? Pentru chestia asta că din cate știu prejudiciu recuperat dar fapta rămâne, PS: in Spania s-a întâmplat
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:42, 19 Octombrie 2025
Poate sa fie tâlhărie sau furt.
Depinde cum vor aprecia autoritățile sesizate în funcție de probe și situația de fapt.

București 2025
Buna ziua

Normal ca tot furt se cheama.

In Romania de exemplu, in cazul furtului simplu, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. In cazul furtului calificat insa, acest lucru nu se mai poate.

Faptul ca ati restituit politiei bunul furat nu inseamna automat impacarea partilor si nici nu inlatura din start raspunderea.

Veti fi judecat dupa legea spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt Ovidiustar Ovidiustar Am fost complice unui furt. Spre sfarsit de vara 2015, un prieten de-al meu a furat telefonul lui mihai, si mi-a zis si mie si am zis ok nu zic nimik treaba ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)
Complice la furt iisusvine iisusvine Buna ziua, eram acum o saptamana intr-un pub cu un prieten, ne-am luat cate o bere si am stat la masa si lumea dansa si m-am ridicat sa ma uit sa vad daca mai ... (vezi toată discuția)