avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu doresc sa ma mut in strainatate ( UK) cu copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu doresc sa ma mut in strainatate ( UK) cu copilul minor ...

Buna ziua!

Vin la dumneavoastră cu o intrebare.

Eu doresc sa ma mut in strainatate ( uk) cu copilul minor deoarece dorim sa locuim impreuna cu sotul meu. El are locuinta si venit pentru a ne lua acolo.
Uk nemaifiind in Uniunea Europeana trebuie sa aplicam pentru viza de familie , la care trebuie sa atasam acordul tatalui copilului. Din pacate aceste nu vrea sa isi dea acordul cu toate ca si el este plecat in alta tara si vede baiatul foarte rar.
Avem custodie comuna cu program de vizita, pe care nu il respecta, fiind plecat. Cu copilul comunica doar la telefon 1-2 ori pe saptamana.

As dori sa merg in instanta sa cer suplinirea acodului. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2025
Andreeapavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:20, 20 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresarea catre instanta pentru a stabili locuinta minorului in strainatate este singura cale legala, daca nu exista acordul celuilalt parinte.

E necesar sa discutati cu un avocat caci cererea trebuie corect formulata si argumentata, intemeiata pe probele care sa dovedeasca ca e in interesul copilului aceasta mutare (nu doar al dvs ca familie, caci sotul dvs nu este tatal minorului) - ceea ce inseamna ca va conta evident locuinta si venitul sotului dvs , insa nu el este cel care are obligatia intretinerii minorului ci dvs.

In functie de varsta copilului trebuiesc verificate si alte aspecte: educationale, respectiv continuitatea studiilor, cunoasterea limbii, mentinerea relatiilor cu tatal, audierea minorului trebuie facuta daca a implinit 10 ani, ancheta sociala....sunt f multe aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda in cazul copilului meu de 10 ani care îmi este încredințat mie ca mama dar tatăl lui refuza sa meargă la notar pentru a face o procura sa îmi iau copilul cu mine în anglia? Monica Ticosan Monica Ticosan Sunt divorțată de tatăl copilului de 4 ani, eu am plecat de la dansul când băiatul avea 2 ani pentru ca era un barbat violent și de multe ori mă agresa ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in strainatate fara acordul tatalui rau voitor Andaxyz22 Andaxyz22 Buna ziua. Am 24 de ani si am divortat in mai 2014, atunci am primit hotararea definitiva si irevocabila de divort si bineinteles stabilindu-se custodie comuna ... (vezi toată discuția)