Buna ziua,
Cazul meu este in speta legat de apartamentul cu 3 camere pe care il detin impreuna cu sotul meu si care a fost platit din banii obtinuti din vanzarea unui alt apartament pe care mama mi l-a dat prin donatie. Toate s-au intamplat in timpul casniciei mele, ambele apartamente. Acum doresc sa divortez si vreau sa stiu daca sotul meu are drept la casa fiind trecut ca si proprietar alaturi de mine. In urma casatoriei a rezultat un copil. Acum este major.
Va multumesc pentru suportul acordat.
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic nu.
Deoarece bunurile dobândite prin donație sunt bunuri proprii, la fel si orice bun sumă de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora.
Practic, ați făcut greșeala ca atunci când ați cumpărat sa îl treceți si pe sot.
Trebuia sa fi menționat atunci in contract ca prețul cu care ați cumpărat, provine din vânzarea unui bun donat
Acum....ar trebui sa dovediți fix asta.
Pana atunci, imobilul este bun comun.
Daca sotul este de acord sa dea o declaratie notariala prin care sa recunoasca faptul ca apartamentul este achizitionat din donatia facuta de mama, o sa puteti face modificare la OCPI si sa figurati doar dvs. ca proprietar....altfel daca nu scrie nicaieri in continutul contractului sursa banilor, asa cum a scris si utilizatorul de mai sus, se prezuma ca este un bun comun, dobandit in timpul casatoriei (ex. sotul ar putea invoca ca banii din donatie au avut alta destinatie in cadrul casatoriei).
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, ca sa va indrume ce si cum aveti de facut, mai ales daca au trecut ceva ani si este posibil sa se aplice si alte prevederi legale incidente (ex. termene de prescriptie, etc)