avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am primit pensie de urmaș până la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am primit pensie de urmaș până la terminarea liceului, ...

Buna ziua!
Am primit pensie de urmaș până la terminarea liceului, iar după absolvire am decis să iau o pauză de un an, timp în care nu sunt înscrisă la nicio formă de învățământ. Știu că în această perioadă plata pensiei se suspendă.
Dacă mă înscriu la facultate anul viitor, îmi pot recăpăta dreptul la pensia de urmaș (adică să fie repusă în plată din nou, pe baza adeverinței de student)?
Menționez că am sub 26 de ani.

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:51, 21 Octombrie 2025
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie de urmas dinosaurustt dinosaurustt Am 18 ani si primesc pensie de urmas. Anul acesta am absolvit liceul. Nu urmez cursurile unei facultati anul acesta. As vrea sa o fac de anul viitor. In ce ... (vezi toată discuția)
Pensie si salariu redia redia buna ziua. sunt pensionara si din cauza ca am pensia mica vreau sa lucrez si legat de acest aspect doresc un raspuns. vreau sa lucrez in alta tara si ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas marian433 marian433 Salut, Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)