avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare pv contraventie OG 28/1999
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare pv contraventie OG 28/1999

Buna dim tuturor! Un pv de constatrea a contraventiei pe OG 28/99 a fost lasat barmanului meu. Cand am intrat in posesia lui am constatat ca nu se intelege absolut nimic. Continutul este ilizibil pntru ca nu prea exista. Adica, nu sunt decat urme vagi de "scriere". Ce sa inteleg si cum sa procedez? Consider ca-i un abuz ca pentru o suma de 215 lei nefiscalizata sa primesc amenda de 5000 lei, chiar daca "asa prevede legea". Vreau sa incerc in instanta, dar nu prea vad cum. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 07:21, 23 Octombrie 2025
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
Va multumesc de amabilitate. Altceva insa am intrebat.
ati intrebat : Ce sa inteleg si cum sa procedez? .. este clar ca trebuie sa faceti contestatie si sa invocati motivele de fapt si de drept pe care va sustineti contestatia ..

Daca vreti sa se posteze aici continutul contestatie fara a se vedea documentele , este cam greu ... in opinia mea, desi nu sunt adeptul de a face asa ceva si avand in vedere ca aici se inscriu majoritatea celor care nu prea au bani de avocati, ar trebui sa vorbiti cu un avocat ca sa vada exact acel PV.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc. Nu, ma interesa daca ati mai intalnit situatii. "Ilizibil" poate fi un motiv de drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda veche de 1 an ,ajunsa la taxe si impozite . DanCcm DanCcm Buna ziua . Zilele trecute mi-a venit acasa impozitul cu o valoare de 1.000 ron pentru amenda contraventionala . Am ramas surprins de suma si nu imi puteam ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)