avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturile elevului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturile elevului

Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si magazin propriu in scoala din care sa iti cumperi alimente si lichide?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:33, 26 Octombrie 2012
:O Cum este posibil asa ceva? Se intampla intr-o scoala in Romania?

Cum sa fie permis de catre Min. Educatiei un astfel de comportament din partea unor cadre didactice?
As dori sa stiu daca au dreptul profesorii, directorul sa te tina inchis in scoala.
In niciun caz!

Exista un Regulament pe care trebuie sa-l respecte atat elevii si care face referire inclusiv la comportametul acestora in scoala, dar si la drepturile pe care le au . In acelasi timp si cadrele didactice au atat obligatii, cat si drepturi. Nu sta inscris in vreun Regulament scolar ca acestia au dreptul de a inchide (incuia) elevul in scoala.

V-au sechestrat ?
Ei spun ca nu avem voie sa iesim din curtea scoli... dar acea curte are 3m pe 3 m... este un liceu particular din romania.. unde administratorul.. patronul liceului face cum il taie capul... la ora 10 se anunta ca se inchide scoala si toti elevi nu au voie la magazin... dar nimeni nu avea macar apa.. mancare... la ei sa fie macar pregatiti pentru acest lucru... si la magazin nu ai voie nici macar sa iti iei o apa pentru a lua o pastila... cu flaconul de pastile in mana si tot te trimite inapoi in scoala.. unde nu exista cadru medical.. si nici magazin propriu cu alimente..
Trebuie sa discutati cu parintii aceasta situatie. Optiunea de a frecventa cursurile unui liceu particular va apartine. Insa si acestia isi desfasoara activitatea dupa niste reguli. Pentru ca nu pot functiona, dupa parerea mea fara avizul Ministerului Educatiei si Invatamantului.

Inteleg ca vor sa evite absentele elevilor de la scoala, mai pe romaneste "chiulul", pentru a nu fi trasi la raspundere de catre parintii care achita lunar sau anual o taxa.

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar manolachealex manolachealex Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ... (vezi toată discuția)
Libertate in scoli sau nu? Oprea_Flavia Oprea_Flavia Sunt eleva in clasa a XII-a la un liceu prahovean. De ani de zile, scoala a tinut portile deschise catre toti elevii si vizitatorii (monitorizandu-se cine ... (vezi toată discuția)