avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am cumparat un apartament la casa , curte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am cumparat un apartament la casa , curte comuna. ...

Buna seara. Am cumparat un apartament la casa , curte comuna. Casa a fost cu legea 112 , casa din 1890 construita de evrei si luata de catre stat.
Cat timp a fost in posesia statului, a fost impartita in mai multe apartamente si cu cf-uri si schite individuale.
Apartamentul meu apartine de curtea nr 1 dar are intrarea pe la nr 2.
Unul dintre vecinii de la nr 2 ameninta ca ne inchide intrarea in curte si implicit accesul in apartamentul nostru.
Mentionez ca accesul pe la nr 2 nu este mentionat in cf-ul meu dar este trecut in schita curtii de la nr 1, schita inregistrata la cadastru.
De asemenea, accesul in locuinta nu se poate face prin alta parte.
Ce posibilitate am sa pot nota in CF accesul pe la nr 2?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:33, 22 Octombrie 2025
Buna ziua

Servitutea se constituie in favoarea unui teren, nu a unei constructii.

Prin urmare, daca curtea nr 1 are trecuta in CF drept de trecere prin curtea nr. 2 si imobilul este construit in curtea 1, atunci nu va poate interzice accesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli curte comuna adinaadina3 adinaadina3 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc la demisol ce are o iesire intr-o curte comuna cu a unei case cu 2 ap (casa are 2 proprietari diferiti). Blocul mai are o ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute eurobogdanila eurobogdanila Buna Ziua Locuies in Bucuresti pe o intrare infundata si am probleme cu vecinu din fata. Deci problema sta in felul urmator: Vecinu sta la nr.6 iar eu stau ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ! PaulBogdan PaulBogdan Va expun urmatoarea situatie : - strabunicul meu a construit o casa formata din trei apartamente legate intre ele pe orizontala, casa fiind amplasata pe o ... (vezi toată discuția)