avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE TESTAMENT LASAT MINORULUI.....BUNA ZIUA, AM ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE TESTAMENT LASAT MINORULUI.....BUNA ZIUA, AM URMATOAREA PROBLEMA: O MATUSA ( SORA BUNICULUI ...

BUNA ZIUA, AM URMATOAREA PROBLEMA: O MATUSA ( SORA BUNICULUI MEU ) IA LASAT FIULUI MEU MINOR PRIN TESTAMENT TOATE BUNURILE MOBILE SI IMOBILE AFLATE IN PATRIMONIU LA DATA DECESULUI ( NU MAI ARE MOSTENITORI NICI COPII NICI SOT NICI FRATI ). MATUSA MEA A DECEDAT IN URMA CU CEVA TIMP, EU AM VERIFICAT LA NOTAR DACA TESTAMENTUL MEU ESTE VALABIL ( SI ESTE VALABIL, NU EXISTA UN ALT ACT INREGISTRAT IN R.N.N.E.L) INSA O PERSOANA CE SUSTINE CA ESTE UN NEPOT INDEPARTAT A REUSIT SA PUNA MANA PE CHEILE APARTAMENTULUI UNDE LOCUIA MATUSA, PE TOATE ACTELE ORIGINALE ALE PROPRIETATILOR SI REFUZA SA MI LE DEA FARA A DEMONSTRA CUMVA CU ACTE CA ARE DREPTUL LA MOSTENIRE SAU CA AR AVEA UN ALT TESTAMENT SAU ORICE ACT. IN SITUATIA DE FATA EU O SA OBTIN IN INSTANTA UN CERTIFICAT TUTELAR PENTRU MOSTENITORUL MINOR SA POT SEMNA IN NUMELE LUI APOI CE CREDETI CA AM DE FACUT? POT SPARGE USA SA SCHIMB INCUIETOAREA? CUM REUSESC SA OBTIN ACTELE PENTRU A DEZBATE TESTAMENTUL DACA INDIVIDUL REFUZA SA MI LE DEA? MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 10:09, 23 Octombrie 2025
Buna ziua, copii ale actelor de proprietate le puteti obtine de la emitenti in baza testamentului. Dupa dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitpr, puteti sa evacuati persoanele care ocupa imobilele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesie dupa succesiune MIRCEA79 MIRCEA79 Buna ziua , o matusa a lasat testament pentru o sora si un nepot [de mentionat nu avea copii si parinti in viata ] ,dupa decesul matusi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)