avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stiam c-am renuntat la mostenire,dar astazi mergand la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stiam c-am renuntat la mostenire,dar astazi mergand la notarul ...

Stiam c-am renuntat la mostenire,dar astazi mergand la notarul respectiv,dupa o copie dupa dovada,aflu ca,nu apare in opis consemnarea cum c-am renuntat la mostenire.Am cautat pe internet UN model de declaratie de renuntare la mostenire si nu corespunde cu declaratia data de mine.Eu am declarat ca n-am detinut niciodata bunuri mobile sau iMobile.Mentionez ca la data cand am facut renuntarea nu aveam asupra mea in afara de cartea de identitate, certificatul de nastere si certificatul de deces al tatei.Am inaintat actual primit de la notar la primarie PT ca la vremea respectiva solicitam locuinta social.Pana primesc raspunsul de la primarie ma perpelesc.Este posibil ca actual primit de la notar sa nu fie certificat de renuntare la mostenire?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:56, 23 Octombrie 2025
Bună ziua,

Așa cum menționați, declarația dată la notar se referă la faptul că nu dețineți bunuri mobile sau imobile, și nu la o renunțare expresă la moștenirea tatălui dvs.

Prin urmare, este cert – și nu doar posibil – că actul pe care îl veți primi de la notar nu reprezintă o declarație de renunțare la succesiune, ci doar declarația menționată anterior.

Cu stimă,
Marius ANDREI
Bineînțeles ca nu e.
Sunt doua declarații total diferite.
Ați declarat că nu aveți în proprietate bunuri mobile sau imobile.
Declarația de renunțare presupune renunțarea la moștenirea tatalui dvs. (renunțați la absolut tot ce avea tata in proprietatea data decesului si nu mai mosteniti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Refuz de recunoastere a calității de mostenitor de catre actuala familie tatălui meu icpopescu icpopescu eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)