Stiam c-am renuntat la mostenire,dar astazi mergand la notarul respectiv,dupa o copie dupa dovada,aflu ca,nu apare in opis consemnarea cum c-am renuntat la mostenire.Am cautat pe internet UN model de declaratie de renuntare la mostenire si nu corespunde cu declaratia data de mine.Eu am declarat ca n-am detinut niciodata bunuri mobile sau iMobile.Mentionez ca la data cand am facut renuntarea nu aveam asupra mea in afara de cartea de identitate, certificatul de nastere si certificatul de deces al tatei.Am inaintat actual primit de la notar la primarie PT ca la vremea respectiva solicitam locuinta social.Pana primesc raspunsul de la primarie ma perpelesc.Este posibil ca actual primit de la notar sa nu fie certificat de renuntare la mostenire?
Așa cum menționați, declarația dată la notar se referă la faptul că nu dețineți bunuri mobile sau imobile, și nu la o renunțare expresă la moștenirea tatălui dvs.
Prin urmare, este cert – și nu doar posibil – că actul pe care îl veți primi de la notar nu reprezintă o declarație de renunțare la succesiune, ci doar declarația menționată anterior.
Bineînțeles ca nu e.
Sunt doua declarații total diferite.
Ați declarat că nu aveți în proprietate bunuri mobile sau imobile.
Declarația de renunțare presupune renunțarea la moștenirea tatalui dvs. (renunțați la absolut tot ce avea tata in proprietatea data decesului si nu mai mosteniti).