avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Într-un contract de mediere de vânzare imobiliara, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Într-un contract de mediere de vânzare imobiliara, ...

Intrebarea este daca intr-un contract de mediere de vinzare imobiliara, o clauza de exclusivitate poate avea o durata nelimitata.

În cadrul acestui contract există o clauză care stipulează că, în cazul în care imobilul este vândut ulterior expirării contractului (prin altă agenție sau direct), agenția are totuși dreptul la comisionul integral, fără a exista o limitare clară în timp sau o legătură directă cu clienți aduși de agenție- capitolul 6 din contract).
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 00:32, 25 Octombrie 2025
nu exista asa ceva, e o clauza abuziva. contractul si clauzele din el, sunt valabile pe durata de valabilitate a contractului.
Nu va obliga nimeni sa îl semnați.Daca totuși ați semnat precum primarul faceți o sesizare la ANPC menționând ca este vorba despre clauze abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract de comision pentru vanzare mihaigrecu mihaigrecu Buna ziua, Am semant zilele trecute un contract de comision,cu clauza de exclusiviate, cu un agent imobiliar. Recitind acum contractul, observ ca clauza ... (vezi toată discuția)
Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)
Contract exclusivitate agentie imobiliara Radu Culcea Radu Culcea Sotia a semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unui apartament.Eu nu am fost de acord cu acest contract si nu am ... (vezi toată discuția)