avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Buna ziua ! Am urmatoarea curiozitate: Un avocat ales ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Buna ziua ! Am urmatoarea curiozitate: Un avocat ales ca si consilier ...

Buna ziua ! Am urmatoarea curiozitate: Un avocat ales ca si consilier local / judetean isi poate exercita in continuare activitatea profesionala pe plan juridic ? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vicpopescu6967 , utilizator 15:31, 24 Octombrie 2025
Bună ziua,

Potrivit art. 16 lit. a) din Legea nr. 51/1995:
„Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu:
a) calitatea de (...), consilier în consiliile locale sau județene”

Prin urmare, răspunsul este da.

Cu stimă,
Marius ANDREI

Multumesc mult pentru raspuns.
Cu stima, Victor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2025
vicpopescu6967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de avocat este incompatibila cu profesia de cenzor? cyan cyan Art. 15-Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă ... (vezi toată discuția)
Poti profesa ca avocat si consilier juridic in acelasi timp? sorinqk sorinqk Buna ziua, Poti profesa ca avocat si consilier juridic angajat intr-o institutie? Am inteles de pe un blog ca sunt incompatibile aceste doua profesii dar ... (vezi toată discuția)
Se poate profesa ca mediator si avocat in acelasi timp? rolex rolex Poate fi un avocat in acelasi timp si mediator autorizat ? Sau cele 2 profesii sunt incompatibile si mediatorul trebuie sa renunte la profesia de avocat ? (vezi toată discuția)