avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez intr-o instituție bancara,în luna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez intr-o instituție bancara,în luna august ...

Bună ziua! Lucrez intr-o instituție bancara,în luna august aceasta a fuzionat cu o alta banca. În luna octombrie noua banca a decis închiderea unității din care fac parte și mutarea personalului rămas în cealalta unitate din oraș. În momentul fuziunii între cele 2 bănci a existat înțelegerea ca în termen de 6 luni ,noua banca nu are dreptul de a concedia angajați . Ținând cont ca la data de 31oct se va închide unitatea și cu data de 3 noiembrie sa începem activitatea în noua locație (vis-a-vis), nu am semnat niciun act adițional. Dacă as dori sa demisionez și sa nu aleg saplec în noua locație,pot primi salariile compensatorii?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ddi.cdaniela , utilizator 21:54, 24 Octombrie 2025
Trebuie sa vedeti in ce document este prinsa ( daca este prinsa undeva ) prevederea ca se acorda plati compensatorii , si conditiile de acordare - in CIM-ul dvs. , in regulamentul intern , sau in contractul colectiv de munca ( daca exista ) . Daca nu exista o astfel de prevedere , angajatorul nu are o asemenea obligatie . De obicei , la companiile care au o astfel de prevedere , se platesc doar cand firma nu mai are nevoie de unul sau mai multi angajati si le reduce postul . La plecarea voluntara ( prin demisie , cu acordul partilor ) nu prea se acorda salarii compensatorii , decat daca angajatorul doreste asta .
In general , in situatia demisie nu se acorda asa ceva.

Art.67 C.mun., prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Astfel, angajatorul , in cazul incetarii c.i.m. in baza altui temei, ar trebui sa-si asume în scris oferirea acestor salarii, cel mai târziu la semnarea acordului de încetare a contractului sau luarii la cunostinta de demisie,
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Desființare post de lucru Zavoianu.V Zavoianu.V Bună ziua! In data de 10 decembrie 2024, am fost înștiințat telefonic, de către administratorul societății, că de la 1 ianuarie postul meu se închide, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,lucrez la firmă privată de 14 ani am fost anunțat ... Totulvafibine Totulvafibine Bună ziua ,lucrez la firmă privată de 14 ani am fost anunțat că în urmatoarea lună va trebui să-mi dau demisia pentru că postul meu se desfințează ... (vezi toată discuția)