avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat recent un apartament, iar la preluarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat recent un apartament, iar la preluarea ...

Buna ziua. Am cumparat recent un apartament, iar la preluarea locuintei agenta imobiliara imi inmaneaza o factura proforma cum ca as avea de plata 2% plus tva comision din valoarea apartamentului, despre care eu nu am stiut nimic, spunandu-mi ca e intelegerea cu vanzatorul, adica el sa plateasca 2,5% iar eu ca si cumparator 2% din totalul de 4,5 cat percepe agentia pentru vanzarea unui apartament. Stiu ca, comisionul la agentie se plateste de catre vanzator, cumparatorul plateste comision daca solicita serviciile agentiei,(adica sa ii caute agentia un apartament), si platesc ambii cu acordul partilor. Ceea ce la noi nu a existat. Ulterior am vorbit cu vanzatorul care a confirmat ca nu a avut o astfel de intelegere cu agentia, in contractul lui nu apare ca eu ca si cumparator trebuie sa platesc diferenta de comision, nu apare nici in contractul de promisiune pe care l-am semnat impreuna, si nici in contractul de vanzare-cumparare facut la notar ca si obligatii de plata al cumparatorului. Nu vreau sa platesc, consider ca am fost inselata, si ma ameninta va ma da in judecata. Ce e de facut? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Eta@rob , utilizator 16:04, 27 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au cum sa va dea in judecata atât timp cât nu rezulta din actele respective obligația dvs de plata..
Va multumesc pentru raspuns. Mai am o problema ce am uitat sa specific, faptul ca in ziua cand am mers sa vizionez apartamentul, agenta mi-a cerut buletinul spunand ca trebuie pentru contract de vizionare si pentru prelucrare de date pe care le-a bagat in telefon si acolo a trebuit sa si semnez neputand vedea acel contract doar patratica unde trebuia semnat. Mi-a trimis acel contract pe e-mail, gresesla mea a fost ca nu l-am citit, doar dupa ce am cumparat apartamentul si dupa ce am primit aceea factura proforma, atunci mi-a zis agenta ca de fapt eu am semnat atunci cand am vizionat apartamentul. Si intradevar,in acel contract asa scrie ca trebuie sa platesc comision. Ceea ce nu a fost cu acordul partilor. Mi se pare un act de inelatorie. Ce sa fac?
Vreau sa mai intreb, semnaturile efectuate pe un telefon mobil, sunt valabile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara korina1979 korina1979 Buna ziua! Am vizionat in apartament prin intermediu unei agentii imobiliare. Cand am ajuns la apartament, am fost rugata sa semnez contractual de vizionare, ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)