avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Care este perioada maxima de proba care poate fi trecuta intr-un contract la angajare si care este cea maxima la preaviz in caz de demisie.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:20, 15 Februarie 2010
depinde de postul ocupat de angajat. variaza intre 15-30 zile.
1. Cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
În cazul muncitorilor necalificaţi, perioada de probă are caracter excepţional şi nu poate depăşi 5 zile lucrătoare.
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ se încadrează, la debutul lor în profesie, pe baza unei perioade de probă de cel mult 6 luni.
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

2. Perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile pentru functii de executie si de 30 de zile pentru functii de conducere. In cazul concedierii perioada de preaviz este de 20 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de proba la locul de munk hart hart as dori sa stiu,cate zile inseamna perioada de proba la un loc de munca si daca este cu sau fara plata. (vezi toată discuția)
Perioada de proba enache dorina enache dorina as dori sa stiu cate zile are perioada de proba legal (vezi toată discuția)