avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. O societate a încheiat un antecontract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. O societate a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare ...

Bună seara.

O societate a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui teren cu o persoană fizică, antecontractul a fost autentificat la notar și înscris în C.F. în anul 2014. A fost plătită prețul la încheierea antecontractului, dar contractul de vânzare-cumpărare nu s-a perfectat nici până în prezent. În antecontract este specificată posibiliatatea sesizării instanței care să emită o hotărâre care să țină loc de contract. Am citit că acțiune se prescrie niște opinii că se poate intenta o acțiune în justiție chiar și după expirarea termenului de prescripție. Vă rog să mă îndrumați ce se poate face în asemenea caz?

Alte discuții în legătură

Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie promisiune vanzare-cumparare marius675 marius675 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o promisiune de vanzare din 2008, care nu e facuta la notariat si in care nu este trecuta o data pentru legalizare la ... (vezi toată discuția)
Impediment dezbatere succesiune. Andrei 04 Andrei 04 Bună ziua! Am și eu o situație mai complicată,pentru care aș dori să obțin câteva sfaturi juridice. Eu și cu frații mei dorim să dezbatem taxa de ... (vezi toată discuția)