avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt pensionar MAI și doresc să mă angajez portar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt pensionar MAI și doresc să mă angajez portar ...

Bună ziua. Sunt pensionar MAI și doresc să mă angajez portar la un liceu. Am sunat la secretariat și au spus că din ianuarie 2026 nu se mai poate cumula pensia cu salariul in învățământ. Vă rog să-mi spuneți dacă există o reglementare legală ( lege, ordonanța, hotărâre de guvern, ordin de ministru ) care interzice cumulul pensiei cu salariul. Aștept răspunsul dvs. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 29 Octombrie 2025
Nu exista inca adoptat un astfel de act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarii angajati! corinuta corinuta As dori sa stiu ma multe despre decizia Guvernului privind oblgarea pensionarilor in a alege pensia sau contractul de munca, neputand sa le cumuleze, vorbind ... (vezi toată discuția)
Cumul penie cu salariul buna ziua! sunt pensionara la limita ... Ileana popa Ileana popa Cumul pensie cu salariul Buna ziua! Sunt pensionara la limita de varsta și cumulez pensia cu salariul, ca secretar intr-o instituție de învățământ ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cun salariu in invatamant preuniversitar de stat ana cornelia ana cornelia Administrator financiar ( contabil ), pensionar limita de varsta conform noii ordonante are dreptul de a cumula pensia cu salariul( este post unic ) ? ... (vezi toată discuția)