avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog frumos spuneți-mi dacă, conform legii , ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog frumos spuneți-mi dacă, conform legii , ...

Bună ziua,
Va rog frumos spuneți-mi dacă , conform legii , m-aș putea încadra să ies la pensie in 2026 , ținând cont de faptul că lucrez fără întrerupere din 11.1997 până în prezent (28 ani vechime) și începând cu 01.2012 sunt încadrat ca persoana cu handicap accentuat permanent (14 ani vechime) datorită unui transplant.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:45, 29 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
Articolul 52
(1) Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare contributiv, în condiții de handicap, beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcție de gradul de handicap, dovedit cu certificat de încadrare în grad și tip de handicap cu valabilitate permanentă, în condițiile Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiții de handicap, un stagiu de cotizare contributiv de cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
2/3 din 35 = 23 ani si 4 luni in conditii de handicap accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctaj suplimentar pentru stagiu de cotizare realizat în condiții de handicap neacordat Zsuzsana Zsuzsana Bună ziua, Conform Legii 360,/2023, dacă o persoana care deține Certificat de încadrare în grad de handicap accentuat din luna febr.2004, a primit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 1991 am obținut un certificat de handicap ... MMirceaG MMirceaG Bună ziua, În anul 1991 am obținut un certificat de handicap mediu,valabil 1 an, Pe parcurs am mai obținut 2-3 certificate de handicap mediu, în final ... (vezi toată discuția)