avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu (decedat) și o verisoara (in viata) au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu (decedat) și o verisoara (in viata) au ...

Bună seara,
Tatăl meu(decedat) și o vrisoara(in viata),au mostenit de la bunicul meu 2ha teren extravilan.Sunt ambii pe titlul de proprietate,fără sa se specifice cotele.Eu fiul defunctului doresc sa ies din indiviziune.M-am înțeles asupra cotelor cu verișoara.Întrebare:
Dacă eu(fiul defunctului) ma prezint la notar cu verisoara(înțeleși asupra cotelor) putem sa facem ieșirea din indiviziune?Cotele la care se face referință sunt înscrise in CF.
Eu mai am 3 surori cu care urmează sa facem succesiunea după tatăl decedat.Trebuie sa se prezinte și ele la notar,sau pot sa ma prezint numai eu,făcând dovada ca sunt fiul defunctului.
Mulțumesc pentru un răspuns competent.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:06, 30 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La dezbaterea moștenirii după tata, trebuie sa se prezinte toți moștenitorii; dvs, surorile (+ mama, daca este in viață si părinții dvs nu erau divorțați).
Se dezbate succesiunea, se intabuleaza certificatul de moștenitor si abia dupa se face partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)