avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Exceptare de la plata CASS pentru functionarii U.E.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Exceptare de la plata CASS pentru functionarii U.E.

Buna seara,

Vreau sa stiu daca o persoana angajata la U.E. poate f exceptata de la plata CASS in Romania, deoarece plateste contributii de sanatate la Uniune.
Angajatul a avut niste depozite bancare la care a avut dobanzi.
A depus Declaratia unica 212, petru evitarea dublei impuneri si acum a fost anuntata ca trebuie sa depuna declaratia 603.
Da nu se regaseste in nici o situatie, deoarece este cetatean roman ( are buletin si pasaport romanesc) dar nu locuieste in Romania din anul 2009, fiind cu rezidenta fiscala in Belgia.
Atata timp cat este angajat la UE, plateste aceste contributii la Uniune si nu la statul Belgian. Iar conforma legislatiei europene, nu poate plati contributii de sanatate in doua state ale U.E.

Multumesc mult!

Cu stima,
Ec. Elena Hretu

Alte discuții în legătură

Buna seara, vreau sa stiu daca o persoana angajata la u.e. poate ... Hretu-Elena Hretu-Elena Buna seara, Vreau sa stiu daca o persoana angajata la U.E. poate f exceptata de la plata CASS in Romania, deoarece plateste contributii de sanatate la ... (vezi toată discuția)
E declaratia unica necesara pentru un cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se identifica cu pasaport ? madanic32 madanic32 Buna ziua, Sunt stabilita in US de 12 ani. Buletin nu mai am pentru ca l-am inlocuit conform regulii cu pasaport de cetatean cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Formularul 630 tudor55 tudor55 Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ? Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)