avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata a murit și am rămas doar : mama eu și fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata a murit și am rămas doar : mama eu și fratele . La succesiunea ...

Tata a murit și am rămas doar : mama eu și fratele .
La succesiunea casei, mama poate face direct donatie pe nepoti? sau cota parte din partea tatalui ce ii revine fratelui meu si cota parte ce imi revine mie sa fie facuta donatie nepoatei ( adica fiicei mele?)
Mama este oriucum de acord sa fie facuta donatie pe nepoti.
In acest caz la vanzarea casei dupa donatie, (copii si nepotii nu locuiesc in Romania si doresc sa vanda casa) trebuie sa fie prezenti la vanzarea casei? Sau se poate cu imputernixire din tara de unde locuiesc?
Multumesc de raspuns!
Va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:43, 31 Octombrie 2025
Buna ziua

Sunt 3 actiuni separate
1. succesiunea dupa tatal dvs. dvs, fratele si mama veti primi cotele parti aferente din ce avea tatal dvs.
2. donatiile catre alta persoana
3. vanzarea casei

Pentru toate este nevoie de prezenta fizica a partilor implicate.
Cei care sunt plecati in alte tari si nu pot veni trebuie sa mearga la consulatele Romaniei din tarile unde sunt si sa faca imputerniciri catre persoane care pot fi prezente la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Help- succesiune sau nu? mirellac mirellac Buna seara! Tatal meu a murit in urma cu 8 ani,iar noi (eu , mama si fratele) nu am facut succesiunea la apartament. In momentul actual am vrea sa trecem ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ? Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)