avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce tip de uzucapiune s-ar incadra firma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce tip de uzucapiune s-ar incadra firma cumparatoare cu acte de mana?

In ce tip de uzucapiune s-ar incadra firma cumparatoare cu acte de mana?
Am aflat cu o intarziere de 23 de ani ca mostenesc dupa tatal meu un teren de 4,5 ha extravilan, arabil. A fost vandut cu acte de mana, pe mai nimic, de un oarecare membru al familie care s-a autointitulat mostenitor unei firme care e ploi ateaza acest teren si multe alte site de ha din judet. Pe CF figureaza tot bunicul meu care a decadat in 1996 si a carui unica mostenitoare sunt eu. Acum o saptamana am facut succesiunea, am certificat de mostenitor, CF e pe numele meu, dar firma nu recunoaste aceasta calitate a mea de mostenitor si s-a inscris ca fiind IN POSESIE la firma de topografie care face intabulari pe bani europeni, trecand peste notarea posesiei pt ca primaria nu le-a aprobat cererea de notare a posesiei.
Dezbaterea cu firma va avea lic public in decembrie in satul meu natal. Ce trebuie sa fac eu acum?
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2025
Josephine2016, utilizator

Alte discuții în legătură

Localizare teren !! ContSters210520 ContSters210520 Buna ziua ! Detinem un act de vanzare cumparare teren [b]in mereaua [/b]satului, din 1925. La colectivizare terenul a fost luat de GAC fara ca titularul sa se ... (vezi toată discuția)
Restituire teren arabil proces_ro proces_ro In anii 1946 si 1950 tatal meu a cumparat 4,5 ha teren arabil, cand autoritatile interziceau vanzara-cumpararea de teren arabil. In aceste conditii, temandu-se ... (vezi toată discuția)
casa batraneasca neintabulata s- a daramat,cum se scoate din evidentele primariei? VULPY VULPY Am mostenit un teren in sat Izvorani /Ilfov,pe care s-a aflat o casa batraneasca ,construita in 1930,cu pereti din paianta,cu acoperis din stuf, fara ... (vezi toată discuția)