avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amanta ma denigreaza online, indirect, prima ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amanta ma denigreaza online, indirect, prima infatisare nu fost inca

Buna ziua!
Sunt in proces de divort cu sotul meu, inca nu am avut prima infatisare.
Dosarul divort e depus de acum zece luni, Suntem impreuna de 30 de ani,

In tot acest timp, amanta lui posteaza pe TikTok si Instagram filmulete cu ea si cu el, in care pune comentarii rautacioase indirecte, la dresa mea, de genul "in sfarsit isi sarbatoreste si el ziua in 30 de ani", "eu nu strig la el", "eu il ajut sa se vindece de trauma traita 30 de ani", "eu il iuvbesc, nu-l chinui" si altele asemenea.

Pot depune la dosar capturi de ecran de pe TikTok ca dovezi ale abuzului ei?
Pot cere sa i se interzica asemenea postari macar pana la finalizarea procesului?
In ce temei legal?

De ce ma deranjeaza?
Fiindca ma denigreaza astfel.
Avem multi cunoscuti comuni care nu stiu adevarul despre el ( este alcoolic, a fost chemata politia la el, minora refuza sa il vada si altele)

Iar ce posteaza amanta practic ma denigreaza pe mine.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:28, 1 Noiembrie 2025
Puteți folosi capturile respective în dosarul de divorț.Pentru cealaltă problema ar trebui un proces civil ,separat prin care sa solicitați daune morale.Trebuie apreciat de de un av dacs sunt șanse,voce trebuie sa dovediți etc.Daca nu spune în postări nevasta lui x cu domiciliul in y bănuiesc ca cei care nu va cunosc nu știu despre cine e vorba.Trebuie sa dovediți cu martori ca afirmațiile respective au avut un impact,ați fost țintă ironiei comunității sau a cercului de prieteni etc.
Da, asa vad și eu lucrurile dar pentru denigrare este mai complicata situatia in caz de proces.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei care sunt ... Hobitzi Hobitzi Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei Care sunt mai concret limitele în discuții publice și cum e bine să procedăm, când disputa este ... (vezi toată discuția)
As avea nevoie de un sfat morfh3us morfh3us in urma cu 2 ani am fost despartit de sotia pe timp de 1 an in acel timp am cunoscut o persoana cu care am si stat 3 luni in acea perioada eu si respectiva ... (vezi toată discuția)
Lnselat de dinainte de casatorie si tot eu reclamat la politie razvan2014 razvan2014 m-am casatorit in 2012 cu o femeie ce a mai avut un mariaj, finalizat cu divort in 2005. problema este ca sotia mea (am inteles ca nu mai este stia mea, ... (vezi toată discuția)