avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorit, nu am copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorit, nu am copii ...

Buna ziua. Aș dori o informatie. Sunt casatorit, nu am copii acuma vrem sa facem actele la casa si vreau sa trec jumate pe sotia mea. Ar fi o clauza cumva ca dupa moartea mea sa-i revina partea mea sotiei fara a avea nepotii de frati sa fratii parte?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:44, 2 Noiembrie 2025
In ce sens vreți sa faceți actele la casa? Ce fel de acte?
Eu cu vecinul am fost pe acelasi nr de casa. Acum am facut dezmembrarea si avem fiecare nr nostru de casa. Casa a fost pe mine cumparata inainte de casatorie, si acum vreau sa trec jumate pe sotie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de ce sa treceti proprietatea si pe sotie ? nu o puteti folosi impreuna si asa ? Faceti-i un testament , sa-i ramana ei dupa decesul dvs. ( daca va va supravietui , ca nimeni nu stie care “ pleaca “ primul ) . Daca devine proprietara pe 1/2 din casa , in ipoteza ca ea decedeaza prima , veti avea de luptat cu rudele dansei , ca o vor mosteni . La decesul ei , daca o improprietariti , sau primeste casa prin testament , va fi mostenita de rudele ei . Daca doriti , totusi sa va mosteneasca acea casa rudele din partea dvs. , dar sotia sa ramana in casa cat traieste , ii lasati prin testament uzufructul . Asa , sotia va folosi netulburat , cat traieste , casa .
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Moștenirea fratelui cu probleme mintale. ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui? cmicml cmicml Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare: am o cunostinta ,care este casatorita legiti cu sotul ei si au peste 50 ani de casnicie ,nu au copii dacat nepoti ,intrebare ... (vezi toată discuția)