Buna ziua. Aș dori o informatie. Sunt casatorit, nu am copii acuma vrem sa facem actele la casa si vreau sa trec jumate pe sotia mea. Ar fi o clauza cumva ca dupa moartea mea sa-i revina partea mea sotiei fara a avea nepotii de frati sa fratii parte?
Eu cu vecinul am fost pe acelasi nr de casa. Acum am facut dezmembrarea si avem fiecare nr nostru de casa. Casa a fost pe mine cumparata inainte de casatorie, si acum vreau sa trec jumate pe sotie
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar de ce sa treceti proprietatea si pe sotie ? nu o puteti folosi impreuna si asa ? Faceti-i un testament , sa-i ramana ei dupa decesul dvs. ( daca va va supravietui , ca nimeni nu stie care “ pleaca “ primul ) . Daca devine proprietara pe 1/2 din casa , in ipoteza ca ea decedeaza prima , veti avea de luptat cu rudele dansei , ca o vor mosteni . La decesul ei , daca o improprietariti , sau primeste casa prin testament , va fi mostenita de rudele ei . Daca doriti , totusi sa va mosteneasca acea casa rudele din partea dvs. , dar sotia sa ramana in casa cat traieste , ii lasati prin testament uzufructul . Asa , sotia va folosi netulburat , cat traieste , casa .
Mostenire
ilvims
Bunaseara am si eu o intrebare: am o cunostinta ,care este casatorita legiti cu sotul ei si au peste 50 ani de casnicie ,nu au copii dacat nepoti ,intrebare ... (vezi toată discuția)