Buna seara!
Daca se poate sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Situatia sta in feleul urmator:
Părinții sotului (ambii sunt in viata) au un credit ipotecar. Ei pot trece imobilul pe numele celuilalt copilul( nu pe numele sotului), a cumnatului, desi creditul este inca activ pana in 2036?
Am inteles ca s ar fi facut un act la notar care este dus la banca unde este creditul, cu titlul de mostenire. Nu a preluat creditul cumnatul, este tot pe numele parintilor.
Intrebarea este : se poate face act de vanzare cumpare sau altfel de act ca atunci cand ei vor deceda, cumnatul sa intre in posesia imobilului fara ca sotul meu sa aiba vreu drept la mostenirea acelui imobil ?
Mostenirea exista numai dupa decesul unei persoane. Deci pana atunci nu poate fi vorba de mostenire.
In schimb, parintii pot dispune dupa cum vor de bunurile lor, inclusiv sa le vanda sau sa le dea sub o forma sau alta oricui doresc.
Pe de alta parte, e putin probabil, ca sa nu zic imposibil, ca banca sa fie de acord cu vanzarea unui imobil ipotecat unei alte persoane fara ca aceasta sa preia si creditul, sau cel putin rolul de codebitor.
Puteti cere un extras de carte funciara pentru informare ca sa vedeti ce este trecut in cartea acelui imobil. Costa 20 de lei si o poate cere oricine.
Se poate muta ipoteca?
tumi
buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)