avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea sporurilor medicilor rezidenti. Ca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea sporurilor medicilor rezidenti. Ca si context, medicii ...

Acordarea sporurilor medicilor rezidenti.
Ca si context, medicii rezidenti isi desfasoara activitatea pe module, in unitati diferite fata de unitatea angajatoare iar pe perioada stagiului primesc sporurile aferente unitatii unde isi desfasoara efectiv activitatea.
Caz concret: angajatorul refuza sa acorde sporul in valoare de 25% acordat in unitatea in care ne desfasuram activitatea si continua sa acorde sporul minim, citand art .25, alin. (2) si (6), din Legea cadru 153 / 2017 argumentand ca unitatea angajatoare fiind unitate sanitara de monospecialitate se acorda limita minima.
Nelamurirea mea este: unde mai exact mentioneaza legea unitatile de monospecialitate si care este relevanta daca eu nu lucrez efectiv in aceasta unitate, ci intr-o unitate unde personalul primeste un spor de care eu, in aceleasi conditii si volum de munca nu beneficiez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 5 Noiembrie 2025
Cititi
HG nr. 153 din 29 martie 2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Sănătate și asistență socială"
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pericol registrator medical upu Olirox Olirox De ce incepand cu luna aprilie 2018 sporul de pericol a fost tăiat registratorului medical care lucrează în UPU in aceleasi conditii in acelasi spatiu cu ... (vezi toată discuția)
Aplicarea regulamentului de sporuri in sanatate Cretu Niculita Cretu Niculita Buna ziua ! Lucrez ca biolog intr-un spital judetean, in Serviciul de anatomie patologica. Legea prevede aplicarea unui spor procentual intre 55% si 85 % ... (vezi toată discuția)
Spor arhivar stefania10 stefania10 Sunt angajata ca secretara cu studii medii cu responsabilitati de arhivar. Am urmat si un curs in acest sens. Pot beneficia de spor de arhiva sau nu? (vezi toată discuția)