avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am o hotarare de stabilire domiciliu data de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am o hotarare de stabilire domiciliu data de judecatoria ...

Buna ziua. Am o hotarare de stabilire domiciliu data de judecatoria Strehaia si am depus o cerere de stabilire domiciliu la judecatoria Drobeta Turnu Severin. Pe prima hotarare am vazut ca scrie ca este de competenta tribunalului. Trebuie sa depun si la tribunal cererea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:47, 8 Noiembrie 2025
Instanţa care îşi declină competenţa trimite, de îndată, dosarul instanţei de judecată desemnate ca fiind competentă
Judecatoria va trimite dosarul la Tribunal care este instanta competenta a judeca cauza din dosar.
Cererea pentru stabilireaa domiciliului se depune la instanța de judecată competentă, de obicei tribunalul sau judecătoria, în funcție de specificul cazului (de exemplu, dacă implică minori, se depune la tribunal).

Dacă instanţa se declară necompetentă, hotărârea nu este supusă niciunei căi de atac, dosarul fiind trimis de îndată instanţei judecătoreşti competente sau, după caz, altui organ cu activitate jurisdicţională competent.
Daca aveti avocat o sa va lămuriți.
Tribunalul nu are treaba cu judecată în prima instanță.

Legea va conferă dreptul de a merge cu actele la un avocat daca va interesează procesul.
Avocatii ca și judecatorii au un rol vital în justiție.

București 2025
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect : competenta instantei clau26 clau26 \\"daca necompetenta nu este de ordine publica,partea care a facut cererea la o instanta necompetenta nu va putea cere declararea necompetentei\\" art.158 ... (vezi toată discuția)
Ce sume sunt de competenta judecatoriilor mihaela vizintin mihaela vizintin Am fost data in judecata pentru suspendarea executarii silite pt. un cec refuzat la plata.Puteti sa-mi spuneti daca indiferent de suma inscrisa pe fila cec ... (vezi toată discuția)
Admitere exceptie de necompetenta -sentinta fara cale de atac dinaion dinaion Buna seara! Am introdus o actiune impotriva unei pers juridice, actiune introdusa in baza dreptului comun, respectiv incalcarea OG ... (vezi toată discuția)