avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Îmi puteți spune, vă rog, dacă mai trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Îmi puteți spune, vă rog, dacă mai trebuie adeverință ...

Buna ziua
„Autoritățile vor verifica dacă șoferii ce dețin un certificat de încadrare în grad de handicap pot conduce autovehicule în siguranță.„
Îmi puteri spune, va rog dacă mai trebuie adeverință de la medicul de familie, când merg la examinare, potrivit noilor reglementări?.
Astept răspunsul dvs.
Alfred!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2025
RECALL, utilizator
Cel mai recent răspuns: RECALL , utilizator 06:40, 12 Noiembrie 2025
Adeverinta de la medicul de familie este punctul de plecare a examinarii medicale pentru soferi.
Persoanele care dețin certificat de încadrare în grad de handicap, emis pentru cel puțin una dintre afecțiunile prevăzute în ordinul ministrului sănătății emis în temeiul art. 22 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, titulare ale unui permis de conducere, sunt supuse procedurii de reevaluare de către comisiile de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei de reevaluare, emisă de către directorul direcției generale de asistență socială și protecția copilului județene/locale a sectorului sau a municipiului București.
Buna seara
Am vorbit la DGASPC Teleorman, mi s-a spus că trebuie să merg la una din unitățile medicale din lista cu unități acreditate de pe site-ul Ministerului Sănătății, apoi voi primi acea decizie si voi fi chemat la Comisia de Evaluare pentru încadrare în grad de handicap.
Același îndemn l-am primit și de la Inspectoratul de Poliție Teleorman, în notificarea primită, să merg la una din unitățile medicale, din lista cu unități acreditate de pe site-ul Ministerului Sănătății.
Nu am primit nicio decizie, tot ce am primit este notificarea din partea Inspectoratul de Poliție Teleorman, să merg la una din unitățile medicale, din lista cu unități acreditate de pe site-ul Ministerului Sănătății, și în termen de 15 zile să aduc dânșilor la Inspectoratul de Poliție Teleorman, dovada medicală că sunt apt în continuare pentru a conduce autoturism.
Dvs îmi precizați altceva. Care este procedura corectă?.
Vreau să merg la investigatii medicale cat mai repede, în acest sens, dar nu știu concret unde.
Aștept răspunsul dvs.
Alfred!
Ce v-am postat este textul de lege modificat prin OUG 5/2025 ..tot acest act normativ , art.VI alin.2, prevede ca, procedura de reevaluare prevăzută la art. 58^3 alin. (1) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum se modifică și se completează prin prezenta ordonanță de urgență, se stabilește prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ..procedura o regasiti aici : [ link extern ]

In opinia mea, mergeti , mai intai, cum v-au spus cei de la Politie .
Bună dimineața,
Știu, am citit și eu acest act normativ.
Întrebarea mea era dacă, în acest caz mai trebuie adeverință de la medicul de familie?.
Ca în cazul preschimbării sau obținerii permisului auto.

Alte discuții în legătură

Plangere la ordonanta de clasare violeta2201 violeta2201 Buna ziua! Intr-un dosar penal de agresiune/amenintare, am primit ordonanta de clasare de la procuror. Unde se depune plangerea? La procuror sau la organul ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)